سفارش تبلیغ
صبا ویژن

از روستای دیدنی آلوارس چه اطلاعاتی دارید

از روستای دیدنی آلوارس چه اطلاعاتی دارید

 

همه ساله و بخصوص در فصل تابستان ،سرعین و چشمه های آب گرم مطبوعش میزبان گردشگران متعدد از اقصی نقاط کشور هستند. اما کمتر کسی نام آلوارس را شنیده است و اغلب افراد با شنیدن چنین نامی گمان می کنند آلوارس جاذبه ای دیدنی در آن سوی مرزها و کیلومترها دورتر از ایران است. اما این روستای زیبا تنها 12 کیلومتر با سرعین فاصله دارد.

 

تاریخچه نام آلوارس

 

روایت‌های بسیاری در باب نام روستای آلوارس وجود دارد. یکی از مهم‌ترین آنها در کتاب آینه قلم آورده شده است. در کتاب اشاره دارد که در گذشته درختان این منطقه برای ساخت الوار بسیار مناسب بوده و همین امر باعث گردیده بود که مردم روستا به شغل نجاری بپردازند. اهالی روستاهای اطراف نیز برای خرید الوار به این روستا می‌آمدند و همین امر باعث شده بود که به این روستا الوارستان بگویند. همچنین در باور عده‌ای دیگر اما این روستا زمانی محل سکونت قوم پارس بوده است و حتی گفته می‌شود این روستا توسط این قوم بنا شده بود. به همین دلیل نام روستا به آل پارس مشهور بوده که بعدها به آلوارس تغییر کرده است.

 

موقعیت جغرافیایی روستای الوارس

 

این روستای ییلاقی که جزو توابع شهرستان سرعین به حساب می آید 12 کیلومتر با آن فاصله دارد. برای رسیدن به این روستا باید به سمت غرب برانید و از جاده ای کوهستانی با پیچ و خم بسیار رد شوید. دقت داشته باشید گردنه های کوهستانی که پشت سر می گذارید بسیار حادثه خیزند و شما با جاده آشنایی لازم را ندارید، بنابر این نکات ایمنی رانندگی را رعایت کنید.

همچنین در حین رسیدن به روستای الوارس مناظری فوق العاده و مملو از گل های شقایق را در پیش رو خواهید داشت. فاصله آلوارس تا شهر اردبیل 35 کیلومتر است. ارتفاع آن 2000 متر بالاتر از سطح دریا است که موجب شده آب و هوای آن سرد و کوهستانی باشد.

این روستا بهار و تابستانی دلپذیر و زمستانی سخت و سرد را سپری می کند. میزان بارش نیز در آن به 400 میلی لیتر می رسد. از سال های دور عشایر از چراگاه های شاهسون آن برای ییلاق خود استفاده می کردند و بیش از سه قرن است که افرادی در آن به طور دائمی مستقر شده و روستایی ساخته اند جمعیت روستا در حدود 1300 نفر است.

 

عشایرآلوراس

 

عشایر آلوارس از زمان های دور با زندگی با طبیعت خو گرفته اند. اوباهایی را می بینید که با پشم بافته شده اند و زنانی که نان می پزند. نانی که آن ها می پزند ساج چورگی یا سه دختر نام دارد. برای پخت این نام خوشمزه از ساری یاغ که نوعی روغن گرفته شده از کره محلی است استفاده می شد . علاوه بر آن ها دامداری نیز می کنند و تمام محصولات طبیعی از جمله پنیر، کره، گیاهان کوهی، دوغ، کشک، ماست و … را خود تهیه می کنند.

اما در این میان آن چیزی که شما را حیرت زده خواهد کرد ورود به چادرهای عشایر است. سراسر داخل چادر با تزئینات رنگارنگ و گران بهای آن ها زینت داده شده است. برای ساخت این تزیینات آن ها رنگ ها و طرح ها را از طبیعت یافته اند و طی سال ها را در هم تنیده اند.

 

پیست اسکی آلوارس

 

بزرگ ترین پیست اسکی ایران همین پیست آلوارس است که در دامنه های کوه سبلان جای گرفته است. برای رسیدن به پیست باید 12 کیلومتر از روستا رانندگی کنید و به ارتفاع 3200  متری از سطح دریا برسید. جاده رسیدن به پیست از روستا کاملا آسفالت است و بدون نگرانی می توان وارد آن شد. فقط دقت داشته باشید منطقه کوهستانی است و حتی اگر فصل تابستان را برای سفر انتخاب می کنید هم تجهیزات لازم برف و مه را به همراه داشته باشید.

بعلت ارتفاع زیاد حدود 8 ماه سال در پیست برف وجود دارد و می توان از آن استفاده کرد که از این نظر نیز منحصر به فرد است. در پیست از شلوغی و هیاهو خبری نیست و می توانید علاوه بر ورزش از زیبایی های طبیعت نیز نهایت بهره را ببرید.

برای بالا رفتن در پیست یک خط تله سیژ با 1250 متر طول ساخته شده است. همچنین امکانات رفاهی از جمله سرویس بهداشتی، پارکینگ، سالن پذیرایی، پیست موتورسواری ، پارک بازی کودکان ، سرسره روی چمن و بازی های بادی نصب شده است.

برای مشاهده ادامه مطلب از روستای دیدنی آلوارس چه اطلاعاتی دارید  کلیک کنید.